Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas med riset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. fräs lök i olivolja, jag använde färsk knipplök, och häll i hela tomater på burk
Serveras med risoch en fräsch sallad. Signe har dans träning i afton oxå så jag väntar där just nu och passar på att skriva receptet åt er på den super goda kycklinggrytan vi laga för ett tag sen
13 dl basmatiris. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på risetoch låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Rör ner risetoch smaka av med salt och peppar. Strimla paprika och lök och rör ner. 4 port kokt råris 4 pers8 chorizokorvar1 röd paprika1 rödlök10-12 färska champinjonersalt, pepparStek korv och svamp. 4 port kokt råris 4 pers
salt och svartpeppar. 2 röda paprikor, delade och urkärnade. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.