Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 3 stora rödbetor
Servera kött, rotfrukterna och rödbetor, sås var för sig. Skala palsternacka, morötter och rödbetor. 13 stora rödbetor. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Koka rödbetorna lite mjuka i lättsaltat vatten i cirka 3-5 minuter och ställ på avsvalning. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. Rödbetor kan helt enkelt vara underbart gott. Oavsett om du känner dig skeptisk till rödbetor, eller om du redan är frälst så tycker jag att du ska prova den här rätten
Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter. 1 ½ kg färska rödbetor. 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)
Lägg till sist på de varma rödbetorna och fetaosten och toppa med frön, olivolja och balsamico. 4-5 rödbetorCa 150 g fetaostBladspenatPaprikaRädisorPumpakärnorSolrosfrönBalsamicoOlivoljaSalt, PepparGör såhär. Koka rödbetorna med skalet på i ca 20-30 min. 4-5 rödbetor
Man kan också lämna skalet på och rosta dem med rödbetorna som de är. Ta ut rödbetorna efter 20 minuter och smula över fetaosten. 500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor
Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.