1 Ev
en knippe persilja att klippa över gratängen när den är klarSätt ugnen på 225 grader. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den i smör i en gryta eller tjockbottnad kastrull.
1 Skala
rotfrukterna och skiva dem i tunna skivor. För ner dem i grytan med purjolök.
1 Tillsätt
grädde, mjölk, salt och peppar och låt det småkoka tills grönsakerna börjar mjukna, cirka 15 minuter. Under tiden river du osten.
1 Smörj
en ugnsfast form och häll ner grönsakerna i den. Strö över osten och gratinera gratängen i cirka 25 minuter, eller till dess rotfrukterna är klara.
Vi testade att göra en lite lyxigare variant av denna omtyckta maträtt och här kommer resultatet. Vi har valt att ha i Apetina Salladsost med röd peppar och chili
Denna fantastiskt goda, och krämiga, vitkålsgratäng, med bladspenat, fetaost och soltorkade tomater, skulle kunna vara ett perfekt vegetariskt inslag på påskbuffén
Lite grönsaker till är gott. Över detta läggs den stekta korven och baconen. Blanda ihop creme fraich, matlagningsgrädde, chilisås och kryddorna, häll detta över formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.