Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Något jag alltid, alltid har i frysen är lingon. Lägg i en skål med lite socker, typ 1 dl lingon och 2 msk socker, och rör sedan lite då och då tills sockret löst sig och lingonen tinat. 1 dl lingon
200 gr frysta lingon0,5 dl strösocker(pepparot det har Mats lärt mig)Tina lingonen lite och vispa de med elvispen till det konsistensen blir som sylt om du skall ah det vilt så tillsätt gärna pepparot. 200 gr frysta lingon
Mossa lingonen i en bunke med en träslev eller med en potatisstöt. Plockade lingon för att kunna göra Emelies lingonpaj, men passade även på att göra i ordning lite rårördalingon
Jag plockade inte så mycket, bara till kvällens behov - men jag fick med mycket omogna bär. Så jag ska nog vänta lite till innan jag ger mig ut med den stora hinken
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Skölj lingonen och se till att det inte finns något skräp kvar. Mosa lätt lingonen en träsked. Utan andra tillsatser håller de sig självklart inte lika länge, men om du förvarar lingonen tätslutande så håller de gott i ett par veckor
Smörgåstårta med lax och räkor. SNICKERSKAKA - RUTOR. laxfilé i ugn med dragonsås. Blanda och smält i en kastrull - 1 burk jordnötssmör (ställ i varmt vatten en stund först) - 1 DL socker - 1 DL coccos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.