Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli. Rostad potatis. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i halvor och koka dem i fem minuter
Skär jordärtskockorna i mindre bitar och blanda med rapsolja och salt i en ungsfast form. Ta ut formen från ugnen och häll över till kastullen, tillsätt oatly, buljong och vatten och låt stå på medelvärme till det bubblar lätt
Lägg rotfrukter, lök, vitlök och peppar i en ugnsform med timjan, ringla olja över. Tillsätt crème fraiche, mixa till en skummig soppa med stavmixer, späd med mer vatten om konsistensen blir för tjock
Häll sedan ut pumpafröna på en plåt med bakplåtspapper. Skölj pumpafröna noga i vatten. Blanda pumpafröna, oljan, saltet och eventuella kryddor i en bunke
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Det här är en riktigt matig och mäktig soppa som ska vara tjock i konstistensen… Det är så klart en smaksak men jag gillar den tjock, krämig och med lite textur
Garnera ev med kålblad. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal. Ansa kålen och koka den i saltat vatten 2–3 min
Att sedan i vuxen ålder göra egna rostadepumpafrön kryddade med havssalt som ens barn gnager på. Att se alla dessa härliga mellanöstern damer på somrarna, prata och framför allt äta sina pumpafrönmedan de i god ro promenerar har satt sina spår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.