” är Fares första bakningsbok där han har samlat över femtio favoritrecept indelade i kapitlen “Till middag” (framför allt med desserter i portionsstorlek), “Till fest” (innehållandes tårtor och pajer som räcker till många), “Till kafferep” (som är en uppdatering av klassiska sju sorters kakor och innehåller både svenska småkakor, muffins och cupcakes), och “Till mingel” (med recept på kakor och godis som mer är som små munsbitar)
Blanda sist i färsen och låt densen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Skär ut långa strängar meden sporre, twista och snurra. Blanda alla ingredienser i enköksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning
Ja du såg ju redan igår att vi mumsade i oss de här medanhimlens portar stod fullständigt vidöppna och regnet piskade från både härsan och tvärsan, mysigt javisstmen jag hade föredragit att sitta ute i trädgården och kalasat på de här
Digestivebotten, härlig ostmassa med jordgubbssmak och ett täcke av bl a cremefraiche med limesmak. Smaken kan du variera med tex choklad, blåbär, lime eller annat
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Vi fortsatte med projekt köksträdgård förra sommarenmen tyvärr blev det inte så mycket planterat som vi önskat, men några rabarberplantor petade vi ner och till min glädje verkar de ha trotsat vinterns kyla och lyckats medbedriften att kravla sig upp ur jorden, hurra
Skär vitkålen i tunna strimlor och stek i en gjutjärnspanna tillsammans medlöken som finhackats. Garnera med cashewnötter eller jordnötter och koriander
De är fyllda med lemoncurde och det receptet finns under fliken tårtfyllning här på bloggen. Riktigt goda cupcakes med mycket chokladsmak, citron och lite lakrits
Idag gjorde jag en klassisk chokladkola som jag smaksatte med chiliflingor. Till mitt försvar så ger jag faktiskt bort en stor del av det som tillverkas i present till kollegor och vänner så vi kommer inte äta ALLt själva
Mixa sedan såsen lite medenstavmixer, smaka avden. Gör sedan såsen- Finhacka en stor schalottenlök eller två små och stek i gryta med fett ska inte få färg bara mjukna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.