Det var först häromdagen jag insåg att den krämiga såsen utgör ett perfekt tillbehör till kött. Klicka ner osten och låt den smälta ner i löken till en krämig sås under försiktig omrörning
Så var vi framme vid måndagens efterrätt som kommer från Allt om mat. underbart fräsch och god. Den är egentligen tänkt som nyårsefterrätt, men funkar en jullovsmåndag också
Detta är min variant på chokladmousse som jag tycker är enkel och blir så krämig så den kanske skall kallas kräm istället för mousse ,gott blir det i alla fall
Ruccola & linssallad med parmesan – Ruccola, röda linser, avocado & riven parmesan. Lägg en stor näve ruccola i en djup tallrik så att den fodrar tallrikens botten och sidor
Rabarberkräm, jordgubbskräm, blåbärskräm…. jag älskar kräm. Har du samma tur som mig så har du en mamma eller mormor som älskar att plocka bär, ta då ut en påse med blåbär ur frysen och släng ihop en god kräm
Däremot så var de inte sämre än att de funkade att koka kräm på. Jordgubbskräm. Vispa eller skaka ut potatismjöl och vatten tills det är klumpfritt innan det rörs i krämen
Bara prövat vaniljsmaken än så länge och det smakar väl gott och är billigare än vaniljkräm gjord på vaniljstång även om jag kan föredrar vaniljsås som man gjort tjockare så den blivit mer krämig
Ruccolasallad är en typ av småbladig sallad som även går under namnet senapskål. Skölj ruccolan, blanda bladen med grov hackad skalad tomat eller halverade cocktailtomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.