Smeta ut smeten med hjälp av en slickepott. Rulltårta är både enkelt att göra och gott att äta. Kan ätas som den är eller serveras som en dessert med färska bär och vispad grädde
Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas. Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins
Blanda den ljumna mjölken med jästen, lägg i mjukt margarin/smör med resten av ingredienserna. Blanda florsockret med så mycket vatten att det blir en vit och bredbar glasyr, bred glasyr på en bulle i taget och doppa sedan genast ovansidan i kokos
Rulla ihop marängen från ovansidans långsida nedåt till en rulle, som en rulltårta. Den lätta och nötaktigt söta marängen skapar en smaksynfoni tillsammans med fluffig osötad grädde och läckert syrliga vinbär, i två färger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.