Mörk chokladbotten medvit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Bred kvarg över kakan och rulla ihop. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min. 500 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
Rulla upp rullarna medvit choklad, gör det snabbt så att chokladen bryts i skärvor. Det blev tårtbottnar med smak av citron och sen en massa hallonochvit choklad
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Vit chokladganache150 g vit choklad 0,5 vaniljstång, märgen 7,5 g honung 150 g vispgrädde (40%) [1,5 dl]. 1Sylt75 g björnbär [1,1 dl] 75 g hallon [1,1 dl] 90 g strösocker [1 dl] 15 g citronsaft, färsk [1 msk]. 1Botten2 äggulor 18 g strösocker [1,3 msk] 2 äggvitor 30 g strösocker [2,25 msk] 0,5 vaniljstång, märgen ca 1 krm salt 30 g vetemjöl [0,5 dl] 25 g majsstärkelse [0,55 dl] 2 g bakpulver [0,4 tsk] ca 1 krm salt 25 g vispgrädde, 40% [0,25 dl] florsocker
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Vispa äggvitornamed sockret och ättikan till ett hårt skum. Lägg på hallonenoch den rivna chokladen. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Här kommer ett enkelt recept på kladdmuffins av vit choklad medhallontopping. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp
Vänd ner hallonenoch häll smeten i formen. Smula kexen, smält smöret och blanda ihop. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt över fyllningen i ett jämnt lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.