Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
Salta samt peppra och stek i smör på alla sidor. Servera med ett potatismos (gjort på potatis och jordärtskockor) samt svart vinbärsgelé och pressgurka
Ställ den med lock på trappan eller när den svalnat i kylen. lägg in den frusen i ugnen på 75 grader. Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl
Mmm vad god chilegryta det blev på älgfärs. Mmm vad god chilegryta det blev på älgfärs. ). Smaksatte med lite etiopisk peppar också som blivit min nya favoritkrydda
Recept på Tjälknöl. Jag brukar lägga den i ugnen på kvällen så är den färdig nästa morgon. Sedan tog jag och lade steken i dubbla plastpåsar och hällde på lagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.