Russinkakor. Jag älskar småkakor. Bästa fikat är att ha flera sorter att välja på tycker jag. Min gammelmormor hade alltid sju sorters kakor, eller mer, när man kom hem till henne på fika
De här russinkakorna är mina absoluta favorit-småkakor och det har de varit så länge jag kan minnas. Min mamma bakar dem ofta men hon bor så långt bort att jag måste baka dem själv emellanåt, om jag ska få några
Ugn. 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll smöret i en skål och tillsätt grädde och ägg. Rör om. Blanda samman socker, bakpulver och det mesta av mjölet
40 st. 1. Rör smör och socker mjukt och smidigt. 2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och russin. 3. Tillsätt mjölblandingen och blanda snabbt samman till en deg
Igår blev det bak med barnen igen. Den här gången gjorde vi mina andra småkakor med anledning av Månades sötsak-utmaningen (tidigare har jag bakat Konjakskransar)
Nu går det i princip inte in mer i min frys, så nu får kakbaket anstå tills juldagarna är över, och tjocka släkten varit här, och förhoppningsvis ätit ordentligt - och blivit ännu tjockare *hihi*
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.