Till mina chimichurrimarinerade fläskkotletter åt vi libanesisk tabbouleh - passar jättebra med sin fräscha och syrliga smak från bland annat citron och mynta
Chimichurrin stod jag inte och hackade för hand - jag körde allt med en stavmixer. Jag serverade dem tillsammans med grillad fläskkarré och grillad kycklingfilé, kokt potatis och grönsallad
Ringla över gräddfil, toppa medkoriander, chili, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Att nu komma tillbaks, hänga med brorsans fyra år yngre polare, varav ingen har barn, alla har bil och de flesta olika typer av knegarjobb var onekligen en flashback
Lägg örterna och chilin i en liten skål, och mixa med en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
Men det räckte med några stycken och sen var jag nöjd. Pensla kanterna med lite vatten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt äggen och hälften av koriandern till svampfräset, blanda väl
Receptet kommer från bloggen Food for long life och recepten är precis som bloggtiteln avslöjar, hälsosamma ochmed en stor tanke på att kroppen ska må bra och att vi ska leva länge, grymt tycker vi på myTaste
Släng in ett gott päron och mängder medkoriander, och plötsligt börjar det hända något. Finhacka en halv röd ungefär - kanske säkrast att avlägsna kärnorna - och vispa ihop med färskpressad lime, lite olivolja, något sött som en nypa socker eller agavesirap om du har, kanske lite sälta i form av fisksås
Rör i koriander på slutet och servera direkt. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). 1 knippe färsk koriander, hackad. Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.