Katarina Ekeström Knepet med den här rödbetsgratängen är att blanda potatis och rödbeta, och att skära rödbetan tunt så den blir lika mjuk som potatisen
Putsa köttet och lägg det i en plastpåse tillsammans med oregano, basilika, sirap, salt, olja och pressad vitlök och låt marinera i kylen ett par timmar
Vad sägs om en fläskfilé som legat i en örtig marinad ett par timmar för att sedan stekas i ugnen och serveras med en enkel rödbetsgratäng som smakar allt annat än enkelt
Potatis- och rödbetsgratäng med fetaost4-6 portioner700 g mjölig potatis300 g färska rödbetor200 g fetaost2 dl mini fraiche2½ dl laga lättgrädde½ dl hackad gräslök2 tsk timjan2 vitlöksklyftorsalt, pepparSätt ugnen på 225 grader
Varmrätten till mors dag-middagen fick jag, något förvånande då jag hade räknat med att få göra efterrätten men det var faktiskt roligt att få utmana mig lite matmässigt
Rödbetsgratäng. Tacorulle med sallad. Vi börjar närma oss fredagen och arbetsveckans slut. Många av er kanske tycker om att äta tacos på fredagar och här kommer ett tips på maträtt att variera den vanliga tacomiddagen med
Rödbetsgratäng med bacon- och valnötsströssel är en riktig höjdare, som jag gärna tipsar om igen. Idag tänkte jag tipsa om två goda recept med rödbetor
Den där rödbetsgratängen har vi redan planerat in i kommande veckas meny för den slukade till och med frun trots att hon egentligen inte är särskilt förtjust i chèvreost
Krämig rödbetsgratäng med fetaost Marängtoddy (6 pers) Ingredienser Italiensk maräng. I grunden är det här en enkel dessert som endast kräver två ingredienser, skapat av Lands bloggare Katarina Ekeström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.