Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skär äpplen, potatis, rödbetor och ättiksgurkor i små tärningar. Blanda ihop detta med löken och blanda i rödbetsspadet och slutligen den vispade grädden
Första arbetsdagen på det nya året är avklarad och det gick ju riktigt bra. Vi tog oss upp i tid t. o. m. Få se hur det går imorgon när även de stora barnens jullov är slut
Tina strömmingen i kylskåpet under natten. Vänd strömmingsfileerna i mjöl, ägg och ströbröd. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn vitkålen och löken i smör. Lägg blandningen åt sidan och bryn färsen. Blanda sedan i krossade tomater, tomatpuré, vatten, dijonsenap, buljongtärning, vitlök och kryddorna och låt koka ihop några minuter
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.