Citrontimjan är detenda jag för tillfället har i mitt kryddland, men har ni inte det så går det bra med vanlig timjan, det rivna citronskalet ger ändå en fräschör till rätten
Vad kan jag säga. Hans tanke medtårtan var att den skulle hålla sig fräsch länge i en tid då inte kylskåp fanns och det kunde han åstadkomma med hjälp av karamellen på toppen som gjorde att tårtan inte blev torr
Jag hade helst bakat enchokladtårtamen eftersom varken min mor och min sambo gillar choklad fick det bli enregnbågstårtamedenbart rosa bottnar fylld meden blandning av grädde och jordgubbssylt
Jag hittade det här receptet i Manuela Kjeilens fina bok Just Sweet. Tillsätt det avsvalnade smöret. bred över en tredjedel av tryffelkrämen, täck med nästa botten och toppa medresten av tryffelkrämen
Sedan kan man såklart utöka sin reportoar medtidenmen skjut inte vilt, för använder du massa konstiga ingredienser som du inte har koll på så kan det vara svårt att balansera upp rätten på slutet
Och detta är resultatet. En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag meditaliensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Låt dig inte luras av att det känns lite skumt att det är avokado i - den är hur god som helst. Jag tycker verkligen om att baka, men för att inte kroppen ska överdoseras med smör och socker så testade jag en kaka helt utan dessa ingredienser i helgen
Får det vara en vinbärskaka med lime och kolaglasyr. Det där med rutiner är inte så dumt trots allt. Det går bra att halvera receptet och baka i en mindre sockerkaksform
I nästa inlägg får den som är sugen hänga med Bevemyrs till London. Garnera med jordgubbar. Redan när jag började mitt nya jobb för ett halvår sedan fick jag höra talas om att kollegan Maria hade som tradition att någon gång då och då baka och bjuda på en vansinnigt god tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.