Finstöt kardemummakärnorna. Blanda dem sedan med socker, havregryn, vetemjöl ochbikarbonat. Rulla små kuloroch lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper
Kardemummakaka har alltid varit en av mina absolutafavoriter bland mjuka kakor. Favoritkaka. Men numer äter jag ju inte vanliga kakor, bakade på mjöl ochsocker
De här kakorna kan man beskriva som små drömmar med smak av kardemumma. Den här typen av kakor går verkligen utmärkt att göra sockerfria bara genom att byta ut sockermot sötningsmedel, dock kan man ju fundera på hur bra vetemjöl är om man ska vara helt ”sockerfri”… Men det blir i alla fall lite bättre
Vi fick fikafrämmande igår, av mamma och pappa, så då bakade jag en gammal favorit, kardemummakaka. Dessutom fick det följa med några bitar till jobbet, eftersom jag har börjat skämma bortjobbarkompisarna med fika ibland på våra måndagsmöten
Kardemumma och äpple i kombination alltså…. bland det godaste jag vet. Denna enkla kardemummakaka som jag tycker passar så bra nu när det är äppeltider förtjänar en repost tycker jag
En mjuk kaka som jag älskar är en kardemummakaka från min första bok. Den är ett mycket roligare alternativ än vanlig sockerkaka när man är på bakhumöroch inte har de allra mest avancerade ingredienserna hemma i skafferiet
Jag gjordesom jag berättade i kommentarerna till förra inlägget. skaffade mig och äldsta dottern en billig biljett till Spanien och våra goda vänner sombor utanför Marbella sedan ett par år tillbaka
Rör i mjölkochyoghurt. Den går att variera med hallonom vinbärsbuskarna i trädgården är länsade, eller om du bakar den mitt i vintern kan du använda lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.