Det känns som fredag idag, då jag har ledigt i morgon samt veckohandlingen är klar. Passade på att öppna ett gott rosévin, spanska Penascal, som lämnat över från cocktailpartyt och ställde mej vid spisen och gjorde en hel fredagsmeny
Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
Resultatet då, av den egenkomponerade fredagsmiddagen. Om någon eventuellt tror att vi har svultit ihjäl eller endast lever på luft då blogginläggen om mat och recept har varit väldigt få så kan jag meddela att så inte är fallet
Det bästa med en riktigt riktigt grå och regnig dag är den mysiga stämning man får inomhus. Som igår fredag, den gråaste av gråa dagar men ack så mysigt det blev här hemma med en massa tända ljus och en brasa
Frukost är i särklass det bästa målet på dagen. Jag älskar frukost. Och helgens frukostar måste ändå vara de bästa eftersom man ofta har gott om tid och kan lyxa till det lite extra
Morotsscones. 2 st. 1 ägg. 1 finriven morot. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk fiberhusk. ½ tsk malen kanel. 1 krm salt. Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper)
Igår hade vi alltså middag där en av middagsgästerna äter LCHF-kost. Jag hade anpassat maten så att hon inte skulle känna sig obekväm utan kunna äta det hon mår bra av och tycker om
Det beror på hur wild & crazy man vill vara. Scenario. Nästa klippDu är världens bästa mamma. Oh well. freestylefeelingBlanda ner en påse torrjäst i cirka 13 dl mjöl och gryn-blandning
Denna vecka så har vårt hus börjat arta sig och de flesta möbler är på plats. Då är det bra läge att bjuda hem goa vänner – så vår vän Maria var “första” gästen
ÄngamatEn mild, len soppa som smakar sommar och barndom. (4 pers)8 dl grönsaksbuljong1 liten purjolök3-4 späda morötter i skivor400 gram färsk blomkål 2 dl gröna djupfrysta ärter200 g grön sparris3 msk mjöl4 dl mjölk1 dl vispgrädde1 dl hackad bladpersiljaBörja med att koka upp buljongen
Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
Äntligen fredag, äntligen helg. Här kommer en rätt som jag verkligen vill rekomendera. Basilikabiff. Det tar ett tag att göra denna rätt, men det är helt klart värt det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.