Här har jag experimenterat och gjort plättar i stil med amerikanska pancakes till brunch smaksatta med vanilj, kanel och rivet citronskal och med bakpulver i för att de ska puffa upp lite
Jag serverade med färska amerikanska blåbär och vaniljkesella. Jag älskar att äta frukost. Gärna scones, amerikanska pancakes, nybakat bröd, goda pålägg, goda juicer, färsk frukt, mums
När jag var gravid med Vera köpte jag ett plättlagg som man gjorde hjärtformade plättar i. Kidsen brukar äta sina pannkisar toppade med keso och sneaky hallonsylt som jag smuglar ner både avokado och chiafrön i
med tanke på Livsmedelsverkets nationella kraftsamling för bl. a ett samverkande saltsänkningsarbete kanske man bör ersätta den halva teskeden salt i receptet för banan- och blåbärsscones ovan med ett halvt kryddmått salt istället
Krydda med salt, vill man kan man krydda spännande med oregano, eller kanel, eller kardemumma. Rör ned 5 dl varmt vatten (definitivt varmare än fingervarmt), några matskedar olja och ett par matskedar socker eller honung (har fått för mig att det jäser bättre med socker)
Jag gillar att servera dem med keso och bär medans maken vill ha mjukost. Kram Milla Boveteplättar. Vispa ihop mjölet och bakpulvret med mjölken till en slät smet
) vaknade jag med ett riktigt hål i magen. Bråkiga magar är helt enkelt inte roligt och där har maten vi äter en väldigt stor del i det hela och är en av anledningarna till att jag själv börjat experimentera så med min egen kosthållning
Igår fick jag till en härlig, lång frukost med Ben. Till och med över måndagen. Två stekta ägg, två skivor rökt skinka som ugnrostats i några minuter, 175°, lite skuren mango med turkisk yoghurt att dippa i, en satsuma, ett glas apelsinjuice och en kopp varm choklad (mjölk, ett par matskedar kakao och en klick agavesirap som blandas och kokas upp)
Jag tycker också den är såååå god, med mycket kanel och smör på. Ett tips till söndagsfrukostan. Jättekul att se detta inlägg på instagram av @typ1lchf som gillar min LCHF mandelgröt till frukost
Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
jag är bara en glad amatör som delar med mig av det jag njuter av. Det ska vankas nybakat bröd, kaffe med skummad mjölk, ost, marmelad, DN och klassiskt musik i bakgrunden
}Brödet är bakat med enbart surdeg, helt utan jäst, så det gäller att man har en livlig surdeg. }Passar lika bra till lördagsmiddag som till söndagsfrukost
I den slaviska mytologin är maslenitsa en solfestival där man firar vinterns förestående slut och i samband med det äter man blinier just för att hedra solens återkomst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.