med tanke på Livsmedelsverkets nationella kraftsamling för bl. a ett samverkande saltsänkningsarbete kanske man bör ersätta den halva teskeden salt i receptet för banan- och blåbärsscones ovan med ett halvt kryddmått salt istället
Här har fröken gått i dvala med bloggandet som vanligt. Jag vill så mycket med bloggen men jag har inte riktigt inspirationen att ta tag i det, men jag ska verkligen verkligen försöka
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Klappa ut degen med mjölad hand till en stor kaka, ca 2 cm tjock. Tryck ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10–12 minuter
Finns det något mysigare än att äta frukost i sängen med någon du tycker om. Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. Scones med havregryn. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form
Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna
Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.