80 graders
ugnsvärme och nötsteken vill jag ha något lägre innertemp på än grissteken så då sätter jag termometern i nötsteken och låter tiden i ugnen gå tills termometern visar
63-65 grader
Därefter tar jag ut nötsteken, slår den i folié så den får vila och värmeutjämna
Tillsätt kalvfond och koka upp. Krydda köttet med salt och peppar och grilla det medium över kol. Sås Stek lök i olja tills den tagit ordentligt med färg
riv zuccini och koka upp med C-F, och resten av ingredienserna. Zuccini i 1/2 cm tjocka skivor1 ägg1 dl ströbröd1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulverganska mycket salt & pepparSåsen. 1 dl creme-fraischeen stor näve riven zuccini1/2 hönsbuljong1 msk vitvinsvinäger och 2 msk vatten(man kan gärna ha vin istället ta då lite mer – fast inget vatten)färsk timjan och finklippt gräslökkanske lite cayennepepparMos. 1 msk vitvinsvinäger och 2 msk vatten(man kan gärna ha vin istället ta då lite mer – fast inget vatten)färsk timjan och finklippt gräslökkanske lite cayennepeppar
Om det är något som jag är aldrig gör så är det tårta men jag har ingen bra erfarenhet av tårta så jag har aldrig gillat det och har aldrig grottat ner mig i tårtvärlden MEN jag har börjat att upptäcka så mycket vackra skapelser och min nyfikenhet att baka har väckts till liv så i helgen bakade jag en tårta till Kevin eftersom han var så duktig när han var med i Morgonshowen på Barnkanalen i Fredags
Den här rätten blev våran lördagsmiddag. Grillad entrecôte är ju alltid gott, det blev dock grillpannan denna gången, vi hade ingen lust att gå ut i kylan och grilla
(Entrecoten blir mediumgrillad) Skär upp fina skivor & servera. Igår handlade vi på ICA Kvantum, de har en fantastisk köttavdelning, kunnig & trevlig personal och ett stort utbud, man blir aldrig besviken
) och få upp julstjärnor och utebelysning. Koka upp vin, balsamvinäger, vatten och kalvfond. Äkta söndagsmiddag som ser superavancerad ut men som egentligen är jättelätt att göra
Ta ut och låt vila i aluminiumfolier i ca 10-15 minuter innan det skärs upp i skivor. Ikväll helstekte jag entrecote och till köttet serverades en kantarellsås, crushed sweetpotatoes, brysselkål och ugnsbakade tomater
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Ställ ugnsformen med steken på en bakplåt i mitten av ugnen som inte är uppvärmd. Skär upp steken och servera med kokt potatis, brunsås av skyn, smaksatt med svartvinbärsgelén samt rödkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.