Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Får den bara puttra i skyn i 1½-2 timmar, så blir köttet otroligt smakrikt och mört. Låt koka upp och låt steken sen puttra på svag värme under lock i 1½-2 timmar
1 hel bit fläskkotlett utan ben ca 600 gramSaltPeppar (svart, grön och rosé)1 gul lök4 vitlöksklyftor3 ansjovisfiléer + 1 msk av spadet8-12 potatisarSaltRiven parmesanostVattenVispgräddeMaizenaredningSojaSalt, peppar och lite sockerBrysselkål. 8-12 potatisar
) Härom helgen var det dags för just en sån söndagsmiddag i vårt kök, herr M skramlade runt bland grytor, skålar och vispar på egen hand - köksmeditation kallas det visst - och fru M var förvisad till soffan med kära vännen, värmedynan
Ganska säkert så är väl ändå söndagen en bra dag att kocka till en stek på, tid finns det ju oftast lite mer av för att laga middag, framförallt nu på hösten när vi har mer av "innesittar-väder"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.