Jag brukar alltid baka min sötpotatismed kanel, det är en krydda som passar utmärkt tillsötpotatisens smak och sötma, och till frukost blir det extra smarrigt
Härom dagen blev det till att testa laga medsötpotatis istället för färskpotatis. Jag blandade i bitar av rökt tofu (obs det gjordes efter ugnsrostningen) och åt med diverse tillbehör
Ingredienser Chiligryta mednötkött och sötpotatis För 4 personer Förberdelsetid. 20 minuter Tillagningstid. 600 g grytbitskött av nöt 2 st sötpotatis á 250g 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 4 tsk chilipulver 2 tsk spiskummin 2 tsk rökt paprikapulver 800 g hela skalade tomater i tomatjuice 3 dl benbuljong* 1 tsk himalayasalt 0,5 tsk grovmald svartpeppar ghee * Vi använde benbuljong men det går givetvis att använda valfri buljong som passar dig
Pensla köttet med lite olivolja så kryddorna fäster ordentligt och gnid in rubben. Låt gärna vila så köttet hinner dra åt sig ordentligt med smak innan du grillar det
Sås med smak av sommar. Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Förut har jag bara provat hjortronsås med hela bär, men den här gången tog jag mig tid att mixa och passera hjortronen
Lever med min sambo "J" i mitt gamla barndomshem "laritstorp" som vi kallar det. livsglitter för mig är allt det fina med livet, inredning, vardagslyx, blommor, men även drömmar, kreativt skapande & familjeliv
Vispa creme fraichen med elvisp för att få en trevligt fluggig konsistens. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.