Tvätta och skala sötpotatisarna. Lägg på sötpotatis bitarna, salta lite lätt och ställ in den i ugnen. Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Den bara finns där och är medgörlig, söt och läcker. Jag märker däremot att jag lutar mig mer och mer åt det vegetariska köket när sötpotatisen kommer in i bilden
Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt
För kidsen fixade det här helt själva och jag behövde bara öppna en flaska pinot noir. Jag rekommenderar att du kör på alla ingredienser, the more the merrier, och speciellt BBQ-sås och picklad röd lök för bra burgarfeeling
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det med balsamvinäger och rostade pinjekärnor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.