Smaka av med salt och peppar. Pensla filobladet med uppvispat ägg. Fortsätt att vika runt fyllningen tills det formar ett trekantigt paket med många lager
Pajskal av sötpotatisI helgen provbakades denna paj, som kommer att finnas med på min studentbuffé. Blanda samman med olivolja, salta och peppra och tryck ut i en oljad normalstor pajform
Tidigare i veckan njöt vi av denna vegetariska sötpotatispaj och eftersom den fick så mycket uppmärksamhet på sociala medier är det nog läge att vi lägger upp receptet här och nu
Gaffelmosa fetaosten, blanda ned yoghurten och krydda med svartpeppar. Dessutom är de enkla att göra, dock aningen pillrigt eftersom att filodegen är så tunn, men i helhet enkelt
Sötpotatispajmed spenat och fetaostPajskal. Med inspiration från Sofia och Ett bättre du bjöd jag i måndags lillasyster på en fantastiskt god matpaj som vi avnjöt ute i solen på balkongen
Vill ni hellre göra en matpaj så föreslår jag att ni kikar in på Lilla Matderiven och Ann-Louises minst sagt lockande sötpotatispajmed svamp och grönkål
Sötpotatispajmed stekt svamp och spenatPajskal. En fantastiskt god sådan där grunden var len sötpotatis vars smak förhöjdes och lyftes fram, med bland annat smakrik ost och örter
Blanda allt noga, med händerna. Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Snabb enkel paj medfilodeg, spenat, fetaost m. med lite olja. Lägg i filodegsarken ett och ett. Lite olivolja till formen och för att pensla degen3 ark filodegCa 100 gram spenatCa 100 gram fetaostNågra små tomaterEventuellt lite salladslök eller rödlök3 ägg2 dl mjölkLite salt och pepparCa 1 dl riven ost Gör såhär. Grädda, i vår ugn räckte det med ca 20 minuter. 1 3 ark filodeg
Mini-Västerbottenostpajer medfilodeg - krämigt och krispigt i en underbar kombination. Lägg en passande bit filodeg i pajformen och pensla på nytt med flytande smör, upprepa tills du har totalt tre lager medfilodeg i pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.