12 sötpotatisar,
stora 0,75 dl majsstärkelse olja, neutral saltDela sötpotatisen i pommes-storlek och lägg i kallt vatten, gärna 60 minuter så stärkelsen dras ut. Ta upp sötpotatisen ur vattnet, torka den torr och blanda runt med majsstärkelse så den är täckt av ett tunt lager. Använd t ex en fryspåse, det är lättast. Lägg ut på en plåt, lägg så att luft/värme kan flöda fritt mellan dem. Använd flera plåtar, men baka dem samtidigt i ugnen. Ringa lite olja över och salt. Baka på 210 grader varmluft i cirka 30 till 40 minuter.
Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt
Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan
E-postSkriv utPinterestGillaGilla Laddar. Den större mängden smör & rapsolja behövs nödvändigtvis inte men vi tar den när vi vill ha lite extra smält vitlökssmör att ösa potatisarna med vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.