När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. Friterad kyckling. Skär kycklingen i lagom stora bitar och blanda ner kycklingbitarna i smeten
Chinamat är något jag verkligen kan bli sugen på mitt i natten. O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Kyckling. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull
Kycklingen. Doppa kycklingen och fritera. 600g tärnadkycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsurkyckling. Det fanns en kinarestaurang där som hade en så jäkla god sötsurkyckling
Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg i en skål och blanda upp med honung och 1 msk tamarindpasta, salt och svartpeppar. 600 g kycklinglårfilé. 3 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 2 morötter 1 gul paprika 2 tomater 0,5 färsk ananas 5 msk farinsocker 1 dl risvin 1 dl risvinäger 0,5 dl japansk soja 600 g kycklinglårfilé 1 msk tamarindpasta 1 msk honung svartpeppar salt ris, till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.