Den här tårtan är en blandning av sött och saltvilket jag tycker är så gott tillsammans. Ovanpå ligger en blandning av rostade salta nötter och över det har jag hällt en ljuvlig hemmagjord kolasås med en hint av salt
Sen tror jag på att unna sig det godaste man vet för att hålla motivationen uppe och imitt fall råkar det vara kola och choklad kombinerat med litesalt
Klicka upp iischokladformar, strö över flingsalt och låt stelna. Flingsalt att strö över. Lägg allt utom flingsalti en 3 - liters tjockbottnad kastrull. Låt småkoka tills den når temperaturen 130 grader. 2 dl frysta och tinade hallon. 5 dl vispgrädde. 1 msk sirap
Receptet kommer från den fina bloggen Bakverk och Fikastunder. Godiset är mycket enkelt att göra och det kan varieras beroende på vilka nötter som används och om de är salta eller inte
Crepes kan man som bekant äta med både söta och saltafyllningar. ½ tsk salt. Här har jag gjort en variant med bara en aning fullkornshavremjöl i smeten
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Våfflor tenderar ju ofta att vara något sött med grädde & sylt som serveras på våffeldagen. havrevåfflor med chèvre, jordgubbar, ruccola, pekannötter & limechiasylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.