Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med handen Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Vänd skorporna med snittytan upp och rosta dem i 5 minuter
Förvara mandelbiscottin i burk med tättslutande lock. Rosta den på en plåt med bakplåtspapper i ugnen ca 5 min. Skär genast längderna med en vass kniv i 1 cm breda bitar
Adrian VAB-ade med Freja häromdagen, då blev det bak. Den perfekta mandelbiscottin. Detta är ett av våra riktiga favoritrecept som vi ofta har bakat, men också konstaterat att man måste vara noga med vissa moment för att de ska bli perfekta
Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Mandelbiscottimed saffran2 st ägg1 paket saffran2 tsk vaniljsocker1 tsk rivet apelsinskal100 g sötmandel100 g smör1 dl socker4 dl vetemjöl1 tsk bakpulverRosta mandlarna i 200 grader i 10 minuter
Det var något man såg fram emot med stor glädje men nu är jag stor så då blir det andra bullar och allt julpynt kommer fram tidigt och varje år så tillkommer nya pynt, för juldekorationer får jag aldrig nog av
En härlig avkopplingsstund med något sött och gott är aldrig fel, eller vad säger du. Igår bakade jag choklad- och mandelbiscotti som fick stå i ugnen och torka över natten, trevlig överraskning i förmiddags när vi satte oss ned en stund och njöt av en kopp kaffe
mandelbiscotti (havrekakor eller liknande går också bra). Svärmor, svärfar och bebis sover i soffan och karln och hans bror ska kolla film så jag kan väl lika gärna köra vidare här på bloggen med lite gamla recept jag inte hunnit lägga ut
Häll krämen över jordgubbarna och avsluta med en söndersmulad mandelbiscotti. Jag njöt lite extra idag med våra första egna jordgubbar som vi lyckats rädda från fåglarna som gärna äter upp dem
Äppelkompott med vaniljmascarponePortioner. Blanda märgen med mascarponen. Fördela äppelkompotten i glas, fortsätt med kexen och avsluta med vaniljmascarpone
), men det var vit chokladmousse med hallon, vit citronkladdkaka med grädde och mandelbiscotti. Som ni vet hade Berra och jag testat lite drinkar innan och det blev Levau Special vi bjöd på tillsammans med lite tilltugg
Vi hade kvar lite sockerkaka som blev till ett gott krispigt tillbehör, har du inte sockerkaka kan du till exempel krossa lite mandelbiscotti och servera till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.