Men är kommer ett tips i dessa juletider, baka saffransbiscottioch ge bort i julklapp. Har haft fullt upp med praktik och maten har hamnat lite vid sidan om
Brysselkålssallad medapelsinoch mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna. Blanda hackad persilja, brysselkål, apelsinfiléer, mandlar och rödlök i en skål
Blanda saften från en apelsinmed olja, äppelcidervinäger och smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten med lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar
Pröva med en sticka. Tillsätt apelsinskal, mandel och fett. Blanda mjöl, socker, kryddor och bikarbonat. Vispa ihop gulor och mjölk och rör ner det i mjölblandningen
Det där med desserter är inte min bästa gren. Övriga familjen var lite mer kritiska, Alma tyckte att den smakade för mycket apelsin, Theo gillar inte sött och Leif kunde inte säga varför den inte var i hans smak men gillar apelsinoch choklad så testa
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.