Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
I veckan bakade vi lussekatteroch dessa har vi såklart smakat på. Det kändes faktiskt lite märkligt att träffa alla och att helt plötsligt vara tillbaka med gänget efter nästan ett år som mammaledig
Hej och välkommen tredje advent. Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Som dessutom är gluten – och mejerifria och därför passar dom flesta magar
Genom att använda en blandning av växtmjölk och växtgrädde (i detta fall Oatlys produkter) så får du en helt vegansk lussekatt som slår vilka andra kvarg-, ägg- och komjölk-baserade lussekatter
Igår var det äntligen dags att baka lussekatteroch saffransbullar. Än så länge är det bara hon och jag vakna men övriga familjen lär nog vakna snart en efter en
Så här kommer så mitt recept på Lussekatter - håll till godo och kavla upp ärmarna och sätt igång. Det är andra omgången för i år - den första bakades för två veckor sedan och de flesta lämnades till sonen i Halmstad
Jag har bakat lussekatter efter samma recept i åratal bara för att jag alltid blir så nöjd med resultatet, de blir luftiga och fina, bland annat tack vare kesellan som gör dem både saftigare och hållbarare
I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda. Genom att låta saffranet dra i lite sprit får bullarna gulare färg och mer saffranssmak
Det här blir ny tradition under advent och jul i fortsättningen. En tung och saftig saffransbulle med fantastiskt god fyllning - går bra att frysa också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.