Här kommer receptet på saffransbullar. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Fyllning. 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha) 150 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker 1 ägg ½ tsk salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 15–17 dl vetemjölFyllning . Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Fyllning. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Fyllning. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Luciadagen till ära bjuder jag på goda saffransbullarmedfyllning av vit choklad. I år blev det en fyllning av vit choklad, men det fungerar lika bra att ha i mandelmassa om man föredrar det
Dessa ska testas på helgens glöggmys med vänner och kollegor. Fyllning. Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Börja med att göra en fördeg. Mandelfyllning. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar. med saffran. Fyllning. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.