Den här saffransbullen har jag fyllt med mandelmassa, smör och florsocker, riktigt saftigt och gott. Lycka till medsaffransbullarna och njut av årstiden
Mosa bananerna och blanda i "mjölblandningen" tillsammans med smöret. (Om du vill ha en lite sötare kaka kan du rulla äpplet i både kanel och rörsocker
Gör ett hål i varje bulle med mjölat pekfinger. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Låt jäsa ca 30-40 min under bakduk. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 8-9 min. Ca 17-18 dl vetemjöl. 1 dl strösocker
florsocker att garnera med. Rör smör och socker smidigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. En av julens godaste bakverk är den här otroligt saftiga och goda mandel- och lingonkakan
Sponsrat samarbete med N. I vanlig twix-anda så består min variant av tre lager. Jag får rätt ofta frågan om vad detta är och fibersirap är en sirapsvariant fast utan tillsatt socker
Eller i chokladen är det lite socker om du inte väljer sockerfri eller en med väldigt hög kakaohalt. Har nog pratat om detta med henne i flera veckor nu så det blir bara större och större
Rulla försiktigt med hjälp av bakplåtspappret. I går kväll fick jag äntligen tid att testa ett nytt recept på saffransbullar jag har funderat på ett tag och resultatet blev så mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på
Eller så köper jag trådsaffran och mortlar med lite socker, det brukar också ge en riktigt fin smak. Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok
Pensla bullarna med ägg, strö eventuellt över strösocker beroende vilka bullar du gör. Blanda ner mjöl/mjölk/jästblandningen succesivt medan degen blandas
Leilas saffranskaka3 ägg (ekologiska) 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 0,5 g saffran 1 msk vit rom 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 0,5 krm salt smör och kokosflingor, till formen florsocker, till pudring av kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.