Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår. Lös upp salt och socker och tillsätt sedan mjöl, lite i taget tills det blir en ganska lös deg
Nu är det snart advent och då måste man baka saffransbullar. Blanda degvätskan med jästen och tillsätt socker, salt, saffran och sedan vetemjölet lite i sänder tills du får en lagom tjock deg
-) Ochsaffransbullar ska inte penslas med ägg. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
Börja med att hacka vita chokladen och tranbären. Med hjälp av en gaffel trycker du ner bollarna. Lägg mjöl, socker och margarin i en skål och tillsätt vitchokladenoch tranbären
För att göra dagen ännu härligare tänkte jag idag bjuda på en helt fantastisk citron ochvitchoklad brownie, den syrliga citronen ihop med den söta vitachokladen är oslagbar
Nu när jag testat en del recept ville jag så gärna dela med mig till er så jag kontaktade Jessica och Maria och de sa att jag fick dela med mig av vissa recept medan andra hålls exklusiva för de som köper böckerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.