Till detta dricker vi glögg och julmust. Idag är det första advent och här hemma kommer vi senare att fika med lussekatter, dadlar med Camenbertost, pepparkakor och saffransbiscotti
Känner du för en härlig saffransdoftande fisksoppa tycker jag du ska titta in här och har du lust att saffranspiffa potatisbullarna har du ett recept här
Blanda sedan ihop samtliga ingredienser till en jämn tjock smet. Hej och välkommen tredje advent. Rör tills degen börjar släppa något från kanterna, den ska fortfarande vara kladdig
Jag bakade en saffranskaka till fikat. Första advent i söndags. Har beställt saffran av bättre kvalitet från ekosaffran som jag ska testa till lussekatterna
Rör om tills helt upplöst. I väntan på första advent bakades det och dracks glögg. Rör ner smeten i den färdigjästa vetedegen och tillsätt ett par deciliter mjöl
Inspirerad av lunchen stekte jag någon vecka senare torsk med likadana ingredienser till familjen. Vi valde båda stekt torsk med skirat smör, hackat ägg, riven pepparrot, handskalade räkor och kokt potatis
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Fräs i smör i en stekpanna tills den får färg. a advent. Riktig kalasmat - perfekt mat att förbereda om man ska ha lite adventsmys nu till 1. Förresten en stilla fråga - jag fick reklam från ICA idag - fläskfilé kostade 59 kronor kilot och finmald fläskfärs kostade 59
I Mårtenssons kök äter vi Asiatisk torsk med ris och grönsallad till. Vad äter ni till middag i dag. Vi har några fiskrecept som vi gärna kommer tillbakatill och som har lagt sig i â€favorit i repris†kategorin och detta är ett av dom
Leila är som bekant min guru när det kommer till bakning. Tänkte bara kika in och önskar er en mysig advent och bjuda på ett smarrigt kakrecept - Saffranskaka
Stekt torsk med remouladsås och ragu på rökt sidfläsk och champinjoner. Jo jag vet att det har varit glest mellan inläggen på sistone men så blir det när orken inte riktigt räcker till
Du får här istället ta del av mitt recept på LCHF-Pepparkakor, lagom till glöggkalasen i adventstid. I kokboken kallar jag kakorna för Kryddkakor, eftersom de är så goda att man kan njuta av dem när som helst på året, inte bara till Jul
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.