Saffransgrönsaker med lax
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 morot
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 pkt saffran
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 200 g sockerärter
  • färsk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • crème fraiche
  • chilikrydda
  • 15-20 minuter Skär grönsakerna; Lök i klyftor, paprika i bitar, moroten i tunna stavar och fänkålen i skivor. Fräs löken i ett par minuter i smör. Tillsätt morot, fänkål och paprika. Sänk värmen. Strö över saffran och smula i buljongtärningen. Häll på vin och vatten och koka under lock 6-8 minuter Lägg sista minuterna i sockerärterna. Salta och peppra mot slutet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.