Här kommer ett recept på en kräftlasagne som jag fick första gången på tjejfest hos Lotta N. Kräftlasagne1 purjolök250 g ricottaost250 g chilikeso2 brk kräftstjärtar9 färska lasagneplattor200 g rimmad lax1/2 dl riven parmesanSås
1 påse saffran (0,5 g)1 msk matolja1 röd eller gul lök2 dl avorioris4 dl vatten1 buljongtärning eller motsvarandevitpeppar och saltSkala och finhacka löken
Det finns ett uttryck i Italien som säger Giovedì gnocchi, Venerdì pesce, Sabato trippa. Det kan direkt översättas till torsdag gnocchi, fredag fisk, lördag komage och är ett uttryck som härstammar från Rom och beskriver vad man historiskt sett har ätit dessa dagar - att jämföras med vår ärtsoppa på torsdagar, tacosmys på fredagar och kycklingfest på lördagar
Längst fram ses ett räkris med massor av härliga örter… En saffransgul rislåda med yoghurtmarinerad kyckling,  lite längre bort Kofte med currysås… Tahchin på Mitras vis kycklingfileér curry lök vatten yoghurt äggulor 1
Den oljan är nästan overklig, med sin fantastiska saffransgula färg och makalösa nötiga smak. Det här var en utsökt upptakt på min långa, sköna semester
Kräftlasagne med saffran och XO-ost. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Rör ner äggen med slev, ett i taget, och rör sist ner den saffransgula grädden. Det här receptet har jag fått av min kompis Liv som jag bodde granne med när jag växte upp
Den saffransgula färgen är så vacker. Glad Lucia på er. Har ni ätit några lussekatter idag. Jag har inte bakat några i år, men jag kan ju inte låta Lucia passera utan att ha ätit något med saffran, så därför tog jag tag i saken direkt imorse och bakade havregrynsgröt med just saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.