Jag fick rätt, det är en bra dag och det bästa av allt, den är inte slut än. Ni har nog förstått att jag älskar att baka o laga mat, nästan lika mycket som mode o inredning
Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis. 25 gr gelatinpulver. 1 dl sockerfri saft. 1 dl vatten. (eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)
Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. Dottern har fått diagnosen IBS och ska därför undvika gluten och laktos ( och en hel del frukt och grönt) för att må bra
Helt sockerfritt. Idag har jag verkligen gjort gott julgodis. Och nyttigt dessutom. Innehåller bara massa nyttigheter som inte bara smakar gott utan även gör gott, både för kropp och knopp
Smält smöret i kastrullen på svag värme. Häll i mjölken i det smälta smöret så det blir fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Hallongrottor eller syltgrottor gjorde jag ofta som liten. Lättbakat och en riktig klassiker. Jag gjorde tidigt min egna variant utan gluten och tillsatt socker
Jag och Aramis bakade bröd förra veckan. gluten och laktosfritt morotsbröd blev det. Jättegott när det kom direkt ur ugnen, helt ok att ha i frysen också men då kan inte det direkt tävla med surdegsbröd - men ok som ett alternativ
Advent är snart här och jag börjar längta efter att få njuta lite av chaikryddan = pepparkakssmaken. Här bjuder jag på chaigodis som passar perfekt till fikat under advent men även en självklar gäst på godis bordet på julafton
Gomorron. Hoppas att alla haft en fin Midsommarafton, och att ni vaknat pigga och förväntansfulla - antingen ni nu har lagt sju sorters blommor eller kavaljerer under huvudkudden
Nu är det redan rabarbersäsong. Rabarber tycker de flesta blir surt utan en hel del socker så det här receptet med agave tycker jag är det bästa sättet att kunna njuta av rabarbern på ett bättre sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.