Brukar servera saffranspannkakanmed björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
På med grötkastrullen. hackad sötmandel. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Saffranspannkakamed salmbärssylt. Salmbären, som är nära besläktade med björnbären och ser ut lite som blåa hallon, gillar den kalkrika jorden på raukarnas ö
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Smaka av med honung, saffran och russin. Rör ner mandel och ägg. Saffranspannkaka. 50 g sötmandel, hackad. Grädda längst ner i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter Saffranspannkaka. 50 g sötmandel, hackad
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.