Servera med varm gräddsås, syltadetranbär, potatispuré och kokta gröna bönor. Koka upp ättikssprit, socker och vatten med kanelstång och nejlikor och lägg sedan i tranbären
Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl. Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök
På med grötkastrullen. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
Saffranspannkakamed salmbärssylt. Salmbären, som är nära besläktade med björnbären och ser ut lite som blåa hallon, gillar den kalkrika jorden på raukarnas ö
Pricka i skalet, tex med lite större nål eller provsticka. Min mormor brukade lägga in syltade gröna tomater och doften av dem tar mig tillbaka till söndagsmiddagarna hos mormor och morfar
Brukar servera saffranspannkakanmed björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Saffranspannkaka är en klassisk gotländsk rätt som brukar serveras med salmbär. Tyvärr är det dålig tillgång på de bären i värmländska vinterskogar, men jag tyckte att det funkade alldeles utmärkt med drottningsylt istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.