Fantastiskt gott - varför har jag aldrig gjort det tidigare. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Brukar servera saffranspannkakan med björnbärssylt/marmelad eller med björnbär samt hallon från frysen som värms upp och sockras lite och så lättvispad grädde
Grädda ca 65-70 minuter då. Instagram @lillameeeFb-Snilleskök 1 kg färdig risgröt. Jag har alltid varit och är fortfarande ganska principfast när det gäller julbak, pynt etc inför julen
Servera ljummen saffranspannkaka med kall drottningsylt och lättvispad grädde. 1Saffranspannkaka500 g färdigkokt risgrynsgröt (gärna hemkokt) 15 g vaniljsocker (1 msk) 75 g strösocker (0,75 dl) 1 g salt (1 krm) 3 ägg 3 bittermandlar 0,5 g saffran 150 g vispgrädde (1,5 dl), lättvispad 30 g mandel, rostad och hackad (ca 0. 1Till servering200 g vispgrädde (2 dl)Saffranspannkaka. Grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, ca 30-35 minuter
Servera som ostkaka - dvs med en klick sylt och lättvispad grädde. Ett bra substitut när man är som mest sugen är att göra den här ljuvliga saffranspannkakan, den påminner ganska mycket om ostkaka, men är löjligt enkel att göra
Saffranspannkaka blev det. 3 stora ”korvar” med risgrynsgröt (eller motsvarande ca 3-3. Rör ut saffran i vodka (eller vatten) och låt dra 5-10 minuter. Ugn 200-225 grader i ca 35-40 minuter. ca 3-3
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.