6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Ringla över honung och toppa medpäron, fikonmarmelad och pistagenötter. Päron, fikon och pistagenötter passar alla utmärkt till saffran så de blir perfekta till topping
Servera med bjönbärssylt, skivat päron, pistagenötter och lite honung. Jag har inte bakat några i år, men jag kan ju inte låta Lucia passera utan att ha ätit något med saffran, så därför tog jag tag i saken direkt imorse och bakade havregrynsgröt med just saffran
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päronmed polkagrisgrädde så är det dags. Krossa polkagrisarna grovt, använd antingen en mortel eller lägg dem i en plastpåse och banka med en kavel
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. Idag gjorde jag tre limpor, en följde med till F's jobb en till mitt jobb och en in i frysen
Halvera päronen och ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar. Fördela päronen i sex serveringsglas. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 4 st päron
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Lägg i vitlöken och koka pastan al dente, tillsammans med vitlöken, enligt anvisningen på förpackningen
Den här gången medPäron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Jag har ugnsbakat päron förut, men ikväll ville jag testa att baka hela päron där skivorna fortfarande hänger ihop för att sedan kunda vridas till en snygg ”swirl” vid hjälp av stjälken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.