1 gelésocker1.
Finstöt saffran och kardemumma och häll på grädden. Låt stå en stund, gärna 30 minuter eller längre.2. Vispa grädden. Blanda sedan grädde, kanel och gröt och smaksätt med socker. Häll upp i glas eller portionsskålar.3. Koka upp hallonen med gelésockret. Koka ½ minut. Låt svalna något och fördela sedan hallonen över riset.4. Ställ att stelna i kyl.
Börja med att värma upp hallonen och strösocker i en kastrull på låg värme. Lägg gelatinbladen i kallt vatten medan du börjar med att koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver och låt sjuda några minuter
Häll smeten i en passande form med bakpapper i botten eller som du smörar upp ordentligt. 1Dekorera med florsocker. 1Skär rabarbern mindre bitar och blanda med lite socker i en bunke. 1Pudra över florsocker och servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås
Ingredienser Portioner. 4 2 ananaser 2 msk smör 1/2 dl mörk rom 1/2 l vaniljglass 1 dl rostad riven kokos 1 krm flingsalt Italiensk maräng 3 dl strösocker 1 dl vatten 4 små äggvitor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.