Rör samman havredrycken och vattnet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär
Mät upp mjölk, strösocker, vaniljsocker och majsstärkelse i en kastrull. och blir fast och fin. När ni ska använda den som tårtfyllning, rör ner en stor klick vispad laktosfri grädde och rör tills det är en jämn smet
De som tror att man som laktos och glutenintolerant inte kan äta en korvstroganof f har fel. Namnskyddade korvar så som wienerkorv och falukorv ska vara glutenfria
Rör samman havredrycken och vattnet. Tillsätt resten av vätskan och margarinet. Grädda i het lag och servera direkt med t ex mjölkfri glass eller mjölkfri grädde samt sylt eller bär 3 ½ dl glutenfri fin mix
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Det känns helt otroligt, och det ska sannerligen firas. Kika in i morgon, så lovar jag att det blir en utlottning med lite smått och gott matnyttigt som jag plockat ihop och som kan användas i matlagningen
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Man får försöka ta in våren med alla möjliga trick, t ex genom att bjuda på en vårlig paj med fyllning av både lax, spenat och sparris
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Kokos – och bovetemjöl är en riktigt smarrig kombo i bröd och det här är verkligen så lättlagat det kan bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.