Jag började med att tjuväta den till lunch och tyckte då att saffranssmaken var allt för skarp. Pappa hade fått någon saffranssill på ett julbord och sa att den var riktigt god
Servera gärna saffranssillenmed dillkokt potatis och ägghalvor. Garnera med dill. Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn
Smaka av med peppar och vänd ner sillen och äpple. 14 portioner Ingredienser Saffranssill 1 pkt sill, Abbas 5-minuters-sill 2,5 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 1 pkt saffran 1 klyfta vitlök peppar 1 äppleSaffranssill – gör så här
Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
skärgårdssill (godast), senapssill (enklast och näst godast) och saffranssill (spexigast, men jag tyckte ärligt talat att den blev bättre med vanlig crème fraîche)
Blanda ris, svamp- och lökröra, grädde, ost och kryddor, och blanda om väl. Jag fyllde tomaterna med kokt vildris som jag blandade med en smakrik och örtdoftande lök- och shitakeröra
Svamp- och lökröra. Ostgratinerad omelett med trattkantarell och lök. Stek omeletten så den stelnar lite undertill, fördela svamp- och lökröran ovanpå, strö på osten och mal över peppar(/salt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.