250 g mandelmassa. 1skalet av en apelsin, fint rivet. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg ochapelsinskal
Här har ni en härligt smakade bulle fylld medmandelmassaochapelsin där det vanliga strösockret i fyllningen dessutom är utbytt mot muscovadosocker, vilket tar smaken till en helt annan dimension
Saffransbullar medmandelmassaochapelsinfyllning. medmandelmassa. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat
Det är alltid kul och oftast kommer man hem med lite ny inspiration. Bullar är rätt hela året om men nu till vintern så passade jag på att fylla dem med lite nya smaker
Strö ut pärlsocker på kakan och dekorera med dina blomdekorationer efter önskemål. Under tiden som degen jäser vispa ihop mandelmassan smöret och skalet från den rivna apelsinen
På allmän begäran lägger jag ut mitt recept på lussemuffins medmandelmassa, apelsinoch saffran. (detta gör man för att mandelmassan inte ska sjunka till botten och bara lägga sig längst ned)
Jag brukar alltid baka lussekatter till jul, men i år tänkte jag testa något nytt och då blev det saffransbullar med en supergod fyllning gjord på smör, socker, mandelmassaochapelsin
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.