Jag och Magnus fick i uppdrag att bjuda på efterrätt i år och valet föll på en riktig storfavorit - Limemarineradejordgubbarmed mascarpone - SÅ himla god
Blanda socker med skalet från lime, citron och fint skuren basilika. Blanda med sockret. Jag har ju sett att jordgubbaroch basilika är rätt populärt, men har varit skeptisk
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade medlimemarineradejordgubbaroch dekorerade med chokladhjärtan
Blanda jordgubbaroch lime ett glas tillsammans med några blad färsk basilika. Här har jag använt hemmagjord flädersaft istället för sockerlag men det går bra med vilket som
Toppa med ditt favoritpålägg, jag hade jordnötssmör, hallon, jordgubbaroch basilika. Blanda vattnet med dom torra ingredienserna tills du har en tjock smet
Nu när Olof är hemma och vi är två som tar hand om Lily får jag mycket mer tid över till att tänka på mat, och det blir mycket roligare också, nu när det inte bara är den vanliga veckohandlingen som gäller, med de vanliga gamla maträtterna som man vet går fort att laga på stressiga vardagkvällar
Ringla olivoljan över salladen, strö på salt och peppar. Jag har några stackars jordgubbar kvar i jordgubbslandet, så den här mumsiga salladen fick det bli av dem
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.