Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet. Ingredienser 2 l bär , blandade 6 dl vatten 6 dl strösocker , per liter avrunnen saft Köp receptet
Sila av och tappa på flaskor. 1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Så vi kokade saftpå förra årets skörd. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Skumma av och häll på väl rengjorda och varma glasburkar. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Solen har värmt ansiktet för första gången på flera månader, och varje år när den gör det för första gången så blir man påmind om att det faktiskt kommer att bli en vår och sommar i år också
Fyll på rena burkar och förvara kallt. Låt stå 1 dygn i kylen eller på annat kallt ställe. Tillsätt 2 kg strösocker i saften och rör tills sockret löser sig. Bären läggs i en gryta och kokas upp med 500 g strösocker
Fick en massa vindruvor av min far så jag gjorde bland annat denna saft. Själva saften Kokade jag upp med riven ingefära och sen smakade jag av med lite ekologisk citronsaft samt socker
Men det går lätt att frysa in saften också. Sila av och häll upp på väl rengjorda flaskor. På försommaren kan man plocka de rödaktiga skotten som skjuter upp ur marken som sparris
1 l vatten 1 kg strösocker 1 förp citronsyra 2 citroner, skivade 1 l vinbärsblad. 1 l vatten 1 kg strösocker 1 förp citronsyra 2 citroner, skivade 1 l vinbärsblad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.