4 stora
kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer
1
Salt
115
svartpepparkorn
1 En
halv vitlök
1
Glaze
1½ dl
farinsocker
1½ dl
japansk soja
1½ dl
ketchup
1½ dl
flytande honung eller muscovadosirap
1½ tum
stor knöl färsk ingefära
12
vitlöksklyftor
1½ tsk
tabasco
14 stora
kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer Salt 15 svartpepparkorn En halv vitlök Glaze ½ dl farinsocker ½ dl japansk soja ½ dl ketchup ½ dl flytande honung eller muscovadosirap ½ tum stor knöl färsk ingefära 2 vitlöksklyftor ½ tsk tabascoKoka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök. Lägg ner kycklingen. Koka kycklinglår med ben ca. 20 minuter och kycklingfilerna 10 minuter. Tag upp dem, låt svalna, Blanda ihop samtliga ingredienser till glazen (behöver inte kokas. Pensla lita av den på kycklingen och ställ in resen av den samt kycklingen i kylen tills det är dags att grilla. Grilla och glaza emellanåt tills du fått en härlig yta.
Strimla kycklingfiléerna och stek dem, krydda med salt och vitpeppar. Strö över kycklingen och bacon. Slå i burken med creme fraiche när pastan är klar
En krämig och smakrik sås som man vill äta med sked. Rör ihop såsen och häll över kycklingen. Jag bryner dem i stekpanna i smör (+ salt och peppar), lägger dem i ugnsfast form, häller över såsen (redd med lite Maizena i) och strör över ost
Jag är bara tvungen att dela med mig att detta receptet igen för det är så himla gott. Jag har sagt det tidigare men ska ni laga en endaste curryrätt till i ert liv så är det lätt den här ni ska laga
För att få kycklingen så safitg och smakrik som möjligt tycker jag att det bästa sättet är att lägga den i marinad (helst över natten), steka en rejäl yta, inte så den blir bränd men det ska synas lixom och sedan låta den bli klar i ugnen
Relaterade Sommarsallad medsaftig rimmad och kokt kyckling. Genom att rimma kycklingen före kokning får den en härligt fast konsistens, och bara man har koll på att den inte kokar för länge blir den hur saftig och god som helst
Så där stod jag med valet att tillaga en hel kyckling i ugn eller gryta. Blanda lök, vitlök, citron, citronskal, dragon, salt och peppar i en skål eller tallrik med smöret
Resultatet är en ljuvlig, saftig fläskrulle med krispig svål och mycket smak. Porchetta görs på fläskkarré eller fläsksida som man skär till en större och tunnare bit, fyller med massa godsaker som vitlök, fänkål och rosmarin och sedan rullar ihop till en rulle
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.