Saftig och glutenfri chokladkaka
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör (till formen)
  • 1100 g smör (normalsaltat)
  • 115 g mandelmjöl [2 msk]
  • 115 g polenta [2 msk]
  • 125 g kakao [4 msk]
  • 174 g florsocker [1,25 dl]
  • 11 g salt [1 krm]
  • 160 g ägg [1 stort]
  • 1 smör (till formen) 100 g smör (normalsaltat) 15 g mandelmjöl [2 msk] 15 g polenta [2 msk] 25 g kakao [4 msk] 74 g florsocker [1,25 dl] 1 g salt [1 krm] 60 g ägg [1 stort]Sätt på ugnen på 180 grader varmluft. Smörj din valda form. Bryn smöret långsamt i en kastrull, låt svalna. Medan smöret kallnar blandar du ihop alla torra ingredienser i en skål, i en separat skål rör du ihop ägget så äggula och vita går ihop. Blanda i ägget med det torra ingredienserna, rör sedan ner smöret i omgångar. Häll upp smeten i önskad form och baka i 10-12 minuter för portionsstorlek och ca 15 minuter för en 20-25 cm stor form.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.