1 smör
(till formen) 100 g smör (normalsaltat) 15 g mandelmjöl [2 msk] 15 g polenta [2 msk] 25 g kakao [4 msk] 74 g florsocker [1,25 dl] 1 g salt [1 krm] 60 g ägg [1 stort]Sätt på ugnen på 180 grader varmluft. Smörj din valda form. Bryn smöret långsamt i en kastrull, låt svalna. Medan smöret kallnar blandar du ihop alla torra ingredienser i en skål, i en separat skål rör du ihop ägget så äggula och vita går ihop. Blanda i ägget med det torra ingredienserna, rör sedan ner smöret i omgångar. Häll upp smeten i önskad form och baka i 10-12 minuter för portionsstorlek och ca 15 minuter för en 20-25 cm stor form.
Servera med vispad grädde och bär. 1bär, till exempel blåbärVispa ihop ägg, Philadelphiaost och kokosmjölk med en elvisp. 1Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en slät smet
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Passa noga, skillnaden mellan en torr ochsaftig kaka kan handla om några minuter. Bananerna blev liggande lite för länge i fruktskålen, och kändes inte alldeles aptitiliga att äta som de var
Så i helgen blev det en riktigt saftigoch god choklad och kokoskaka med mjölkchokladganache. Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också
Den här varianten är förstås glutenfri som vanligt, och blev väldigt saftigoch god. Jag hade citroncurd kvar i en burk efter tidigare kakbakeri, och pytsade i den i smeten, vilket gav både saftighetoch en fräsch citronsmak till kakan
Kakan - som både är glutenfrioch helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
en glutenfrichokladkaka bakad på bland annat kokosmjöl som jag serverade som en dessert till mig och Jonas (vi spenderade detta nyåret hemma på tu man hand, hur mysigt som helst)
Så idag blev det en riktigt saftigoch god choklad och kokoskaka med mjölkchokladganache. Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också
Men idén förkastades snabbt eftersom jag insåg att det skulle vara en övermäktig uppgift att försöka skapa en glutenfri variant av detta söta, feta och honungsdrypande bakverk
LivsstilSaftig saffranskaka med mörk choklad och granatäpple (glutenfri) Av. Som tack för din närvaro har jag bakat en saffranskaka med mörk choklad och granatäpple dagen till ära
Glutenfri mandel - ochchokladkaka. När min dubbelhaka Anne-Lie och vår väninna Razzy gick på glaskurs hos mig förra helgen hade jag bakat en glutenfri choklad- och mandelkaka enligt James Mortons recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.