När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
För två limpor behöver du. För två limpor behöver du. Då det började bli dåligt med bröd här hemma så ställde jag mig och bakade lite limpa igår, blev 2 stycken limpor. När den jäst klart delar du den i 2 delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa igen i cirka 40 minuter. Grädda limporna efter det i nedre delen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Du kan göra ett snitt på limporna med en mycket vass kniv eller behålla dem som de är. Jag gillar mina bröd med hård skorpa så de får svalna utan duken
Jag hade skrivit ett helt annat inlägg tills idag, men efter att ha bakat denna goda och saftiga päronkaka kände jag bara att denna måste få komma med idag
Jag har flera goda recept på bröd utan jäsning, som istället innehåller bikarbonat. Brödet håller sig i flera dagar utan att bli torrt, vilket är ett stort plus i kanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.